Referenties

  Organisaties waarvoor ik gewerkt heb:

  • Diverse particulieren; coaching in het kader van de loopbaan, balans werk/prive, grenzen stellen (2008-heden),
  • ING bank coaching individuele medewerkers (2008-2009),
  • Jeugdbescherming Overijssel: individueel, triade en groepssupervisies (2010-1015),
  • Mee Twente; coaching individuele medewerker (2010),
  • PITT Twente; in de functie van coach, supervisor, mediator, vertrouwenspersoon personeel (2010-2014),
  • Quick ’20; individuele coaching aan 1e selectie-spelers (2011-2014),
  • Raad voor de Kinderbescherming; supervisie (2009-2011),
  • Veilig Thuis Twente; supervisie (2016),
  • Wijkcoaches gemeente Enschede, Hengelo, Dinkelland; supervisie (2013-2015),
  • Zelf aan Zet Enschede: vertrouwenspersoon personeel (2014-heden).

  Feedback

  “Het volgen van supervisie bij Heidi heb ik als een echte meerwaarde ervaren. Ik ben van een uitvoerende functie naar een leidinggevende functie gegaan. Deze verandering van rol in een bestaand team heeft mij in situaties doen belanden, waarin ik mijn weg soms niet kon vinden. Doormiddel van supervisie ben ik mij bewust geworden van mijn positie en hoe ik hierin kan handelen, zodat ik mij hier prettig bij voel en mijn nieuwe functie goed kan uitoefenen.

  De klik met Heidi was er meteen. Ik ben van mening dat je dit ook moet hebben om een supervisietraject succesvol te doorlopen. Alles moet bespreekbaar zijn. Heidi heeft een open houding en beheerst de kunst om mij zelf op de “antwoorden” te laten komen. Ik beoefen mijn functie nu met veel meer zelfvertrouwen en ik ben mij bewust van mijn sterke en zwakke kanten. Door hier bij stil te staan ervaar ik mijn minder sterke kanten niet als een belasting.”

  Je hebt me gevraagd om over jou als supervisor te evalueren. De woorden: goed, fijn, veilig zeggen wel wat, maar kunnen niet helemaal omschrijven, wat supervisie mij uiteindelijk heeft gebracht. En nee, nou ga ik geen emotioneel dramatische brief schrijven. Daar zit mijn allergie (dat weet je inmiddels;)). Zoals je weet was supervisie een “moetje”, iets waarvoor we punten zouden krijgen voor het BamW-register. Zo ben ik erin gegaan, maar wel met een nieuwsgierige houding. Zo van: “Wordt dit weer zoals op Saxion? En eens kijken of het haar lukt om tot me door te dringen.” Ik legde de uitdaging bij jou en niet bij mezelf. Helaas, maar uiteraard heel goed, ben je die uitdaging niet aangegaan en heb je het, zoals een goede supervisor betaamt, het weer teruggelegd bij mij. Daar waar het hoort. De manier waarop je dit doet, riep bij mij geen weerstand op, maar zette mij aan het denken. Je hebt ervoor gezorgd dat ik de uitdaging met mezelf ben aangegaan en dat ik dit zelfs, onvoorstelbaar eigenlijk, ook leuk vond om te doen.

  Supervisie vond ik verrijkend voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling doordat ik;

  • verklaringen gevonden heb voor mijn gedrag,
  • oorzaak-gevolg beter kan doorzien (in karakter, opvoeding, levensgebeurtenissen),
  • geleerd heb verbinding te leggen tussen denken-voelen-handelen,
  • inzicht heb gekregen in welk basistype ik ben volgens het enneagram, hierdoor kan ik beter eventuele stressfactoren signaleren en op anticiperen.

  Door de coaching kon ik weer sturing geven aan mijn professionele loopbaan. Je hebt me in de gesprekken erg goed geholpen, doordat je het gesprek structureerde en mij aan het werk zette. Dit alles in een sfeer van vertrouwen. Ik vond het leerzaam dat je mij zelf achter mijn opties liet komen en hierbij uit ging van mijn eigen kracht. (oplossingsgericht werken). Je liet mij door huiswerkopdrachten nadenken over mijn eigen sterktes en zwaktes, dit was verhelderend.