Over mij

Ik ben Heidi Rikkerink-Kolbrink (1974), getrouwd, moeder van twee kinderen en werkzaam als zzp’er bij Wijser als supervisor, coach en loopbaanadviseur.

Na de opleiding SPH en MWD ben ik 10 jaar werkzaam geweest als jeugdbeschermer in de gedwongen hulpverlening, waarin ik na een burn-out het nut van supervisie zelf heb mogen ervaren. Door stil te staan bij mijn denk- en gedragspatronen middels reflectie en gesprekken kon ik deze veranderen waardoor ik meer energie kreeg en zekerder werd over mijn handelen. Hier is de passie voor het begeleiden van mensen ontstaan. In 2004 heb ik de Post-HBO opleiding professioneel begeleiden afgerond en in 2012 de Post-HBO supervisorenopleiding. Sindsdien sta ik ingeschreven bij de LVSC als geregistreerd supervisor.

In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs, waar ik als docent en supervisor met veel plezier werkzaam ben geweest binnen de Academie Mens en Maatschappij aan de Saxion Hogescholen te Enschede. Hier gaf ik supervisie, intervisie en coaching aan studenten en docenten en heb ik ook een aantal minoren en modules gecoördineerd. Naast mijn werk voor Saxion ben ik in 2008 parttime gestart met Wijser, waar ik supervisie, intervisie en loopbaancoaching geef aan individuen en groepen.

In 2018 ben ik als Senior Loopbaanadviseur aan de slag gegaan bij Avantiro loopbaandiensten. Hier heb ik diverse outplacements- en loopbaantrajecten begeleid. Daarnaast heb ik trainingen ontwikkeld en gegeven in het kader van professionele ontwikkeling en ontwikkelassesments begeleid.

Na jarenlang zowel voor Wijser als voor andere werkgevers gewerkt te hebben, wilde ik Wijser verder ontwikkelen. In 2020 heb ik daarom de keuze gemaakt om te stoppen bij Avantiro en mij fulltime te richten op Wijser. Sindsdien geef ik zowel individueel als bij diverse opdrachtgevers supervisie, intervisie, loopbaanadviezen, trainingen en wandelcoaching.. De afgelopen jaren heb ik vele supervisietrajecten mogen geven aan jeugdzorgwerkers in verband met hun (her)registratie bij de SKJ.

In de intervisie, supervisie en coachingsgesprekken maak ik gebruik van het kernkwaliteitenspel, enneagrammen, leerstijlen, tekeningen, fotokaarten en diverse intervisiemethodes. Binnen loopbaancoaching zet ik diverse testen in afhankelijk van de coachvraag.
Na één of meerdere persoonlijke gesprekken kan er ook begeleiding via videobellen plaatsvinden.

Mijn werkwijze is vraag gestuurd en oplossingsgericht. Hierbij zijn de leerdoelen en de persoonlijke situatie van de klant het uitgangspunt. Ik krijg er steeds weer energie van om te zien hoe mensen zich zowel persoonlijk als professioneel ontwikkelen middels de begeleiding die ik geef. Uit evaluaties blijkt dat mijn aanpak wordt ervaren als betrokken, nuchter, creatief en verhelderend.

“The greatest gift you can give to somebody is their own personal development”
(reactie van Claire over supervisie in april 2015)

Ik ben geregistreerd bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching: LVSC.

LVSC is de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching, dé beroepsvereniging voor professionals in de begeleidingskunde. De aangesloten leden zijn deskundige begeleiders van mens en werk. LVSC heeft kwaliteit, scholing en kennis & onderzoek hoog in het vaandel staan.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd beheert het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector. Professionals kunnen zich registreren en na 5 jaar herregistreren. Daarbij moeten zij aantonen dat ze hun vakbekwaamheid op peil houden. De geregistreerde professionals houden zich aan de voor hen geldende professionele standaarden en vallen onder het tuchtreglement van SKJ.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (skjeugd.nl) beheert het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Professionals kunnen zich registreren en na 5 jaar her registreren. Daarbij moeten zij aantonen dat ze hun vakbekwaamheid op peil houden. De geregistreerde professionals houden zich aan de voor hen geldende professionele standaarden en vallen onder het tuchtreglement van SKJ.