Over mij

Ik ben Heidi Rikkerink-Kolbrink (1974), getrouwd, moeder van twee kinderen en werkzaam aan de Saxion Hogescholen te Enschede.
Na de opleiding SPH en MWD ben ik 10 jaar werkzaam geweest als jeugdbeschermer in de gedwongen hulpverlening, waarin ik na een burnout het nut van supervisie zelf heb mogen ervaren. Door stil te staan bij mijn denk- en gedragspatronen middels reflectie en gesprekken kon ik deze veranderen waardoor ik meer energie kreeg en zekerder werd over mijn handelen. Hier is de liefde voor het begeleiden van mensen begonnen en heb ik de opleiding tot professioneel begeleider en later de supervisorenopleiding gedaan.

In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs, waar ik als docent en supervisor met veel plezier werkzaam ben binnen de academie Mens en Maatschappij aan de Saxion Hogescholen. Hier geef ik supervisie, intervisie en coaching aan studenten en docenten. Ik krijg er steeds weer energie van om te zien hoe mensen zich zowel persoonlijk als professioneel ontwikkelen middels de begeleiding die ik geef.

In 2008 ben ik begonnen met Wijser waar ik supervisie, intervisie en coaching geef aan individuen en groepen. Hierbij maak ik  gebruik van het kernkwaliteitenspel, enneagrammen, leerstijlen, tekeningen, fotokaarten en diverse intervisiemethodes. Na 1 of meer persoonlijke gesprekken kan er ook begeleiding via skype, mail of app plaatsvinden.

De afgelopen jaren heb ik vele supervisietrajecten mogen geven aan jeugdzorgwerkers in verband met hun (her)registratie bij de SKJ.http://skjeugd.nl

Ik werk vraaggestuurd, oplossingsgericht en ga uit van de situatie en leerdoelen van de klant. Uit evaluaties blijkt dat mijn aanpak wordt ervaren als betrokken, nuchter, creatief en verhelderend.

Ik ben geregistreerd bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching: LVSC.http://lvsc.eu.

“The greatest gift you can give to somebody is their own personal development” (reactie van Claire over supervisie in april 2015)

LVSC is de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching, dé beroepsvereniging voor professionals in de begeleidingskunde. De aangesloten leden zijn deskundige begeleiders van mens en werk. LVSC heeft kwaliteit, scholing en kennis & onderzoek hoog in het vaandel staan.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd beheert het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector. Professionals kunnen zich registreren en na 5 jaar herregistreren. Daarbij moeten zij aantonen dat ze hun vakbekwaamheid op peil houden. De geregistreerde professionals houden zich aan de voor hen geldende professionele standaarden en vallen onder het tuchtreglement van SKJ.